Kvet
Tibet IMUN Caps

Tibet IMUN Caps | 60 cps

78,66 zł
90,46 zł z VAT
Dostępność  Na magazynie
Ilość
ks+-
TibetOriginal

Zestawienie wyciągów naturalnych uważanych za złotą drogę do odporności: rokitnik tybetański, boczniak ostrygowaty i siara bydlęca.
- suplement diety - 

Kapsułki roślinne zawierają unikatowe zestawienie substancji naturalnych, które są uważane za istotnych pomocników wspierających odporność organizmu: suszone wyciągi z boczniaka ostrygowatego oraz owoców wysokogórskiego rokitnika tybetańskiego, siara bydlęca i witamina C.

Składniki naturalne zawarte w Tibet Imun przynoszą następujące korzyści dla ludzkiego zdrowia:

  • wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
  • wspomagają obniżenie zmęczenia i wyczerpania
  • pozytywnie wpływają na prawidłową pracę serca i układu krwionośnego
  • wspierają zdrowy sen i pomagają w utrzymywaniu prawidłowych funkcji psychicznych
  • działają antyoksydacyjnie oraz mają pozytywny wpływ na ogólny stan organizmu

Skład 1 kapsułki: wyciąg z boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus) 200 mg, bio wyciąg z owoców rokitnika tybetańskiego (Hippophae tibetana) 100 mg, siara bydlęca 100 mg, kapsułka roślinna (HPMC), witamina C (kwas askorbinowy) 20 mg, tj. 25% RWS*, wypełniacz – stearynian magnezu pochodzenia roślinnego (10 mg), wypełniacz – dwutlenek krzemu
*RWS – referencyjna wartość spożycia

Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2x dziennie

Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia. Stosowanie suplementu w czasie ciąży lub karmienia piersią należy skonsultować z lekarzem. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej dawki! Przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośrednich promieni słonecznych, w temperaturze 10–25 °C. Przechowywać poza zasięgiem dzieci.

Masa netto pakietu: 30 g 

 

Kapsułki roślinne (wegańskie) zawierają idealne zestawienie suszonych wyciągów z boczniaka ostrygowatego, owoców wysokogórskiego rokitnika tybetańskiego, siary bydlęcej i witaminy C.

Te składniki były dla swej istotnej stymulacji układu odpornościowego od wieków używane nie tylko w medycynie himalajskiej, znalazły również ścieżkę do tradycyjnego przyrodolecznictwa zachodnich cywilizacjach, gdzie były ich korzyści przekazywane z generacji na generację. Ponadto stały się również nieodłączną częścią nowoczesnej medycyny, która coraz częściej z nich korzysta. 

Boczniak ostrygowaty
Boczniak ostrygowaty należy do klejnotów tradycyjnej medycyny chińskiej. Podczas gdy uzdrowiciele ze wschodu używali boczniaka od niepamiętnych czasów, zachodni świat odkrył go dopiero w drugiej połowie XX wieku.
Wysoka zawartość substancji biologicznie aktywnych zawartych w boczniaku ostrygowatym, w zestawieniu z istotnymi minerałami, witaminami i mikroelementami, ma korzystny wpływ na organizm ludzki.  

Rokitnik tybetański
Rokitnik tybetański jest powszechnie zaliczany między żywność superfood. Jej definicja nie jest ustalona, jednak ogólnie jest rozumiana jako żywność bogata w składniki odżywcze, witaminy, minerały, błonnik, antyoksydanty i składniki odżywcze pochodzenia roślinnego.
Nazwa tych super-owoców pochodzi od starogreckiego słowa Hippophae – „błyszczący koń”. Już starożytni Grecy wykryli korzystny wpływ rokitnika, bowiem konie, które pasły się na pastwiskach, na których często występował rokitnik, były zdrowe, dobrze zbudowane i miały błyszczącą sierść.

Rodzimy gatunek rokitnika jest od tysięcy lat używany w medycynie ajurwedyjskiej i tybetańskiej oraz często jest nazywany rośliną przyszłości. Owoce rokitnika były od zawsze w regionie Himalajów obficie używane szczególnie w celu wsparcia odporności, prawidłowej pracy układu trawiennego oraz eliminowania zmęczenia i wyczerpania. Nowoczesna medycyna coraz częściej stosuje tę korzystną roślinę, bowiem rokitnik wspomaga nie tylko pracę układu odpornościowego, pozytywnie wpływa na układ krwionośny, poprawia trawienie oraz wspiera pracę prostaty i poprawia stan skóry. 

 

Siara bydlęca
Colostrum bovinum, inaczej młodziwo, można opisać jako pierwotne mleko, które jest wydzielane podczas pierwszych 48 godzin od porodu młodego ssaka. Produkuje się już podczas ciąży w organizmie matki i poprzedza produkcję mleka macierzyńskiego. Siara bydlęca zawiera istotny kompleks substancji, jest uważana za wyjątkową ze względu na niezwykły skład i korzystne działania oraz za dar życia.

Krowia siara bydlęca jest najbardziej podobna ludzkiej, zgodność sięga 99%. Obecność przeciwciał w krowiej siarze bydlęcej jest jednak znacznie wyższa, co jest dane istotą siary bydlęcej dla odporności nowo narodzonych cieląt. Cielęta bowiem nie uzyskują immunoglobulin od matek w czasie ciąży (tj. nie przechodzą one do płodu przez łożysko), ale dopiero po narodzeniu z siary bydlęcej za pośrednictwem wchłaniania jelitowego. Cielątka rodzą się więc zupełnie bez odporności i bez przydziału młodziwa zmarłyby w ciągu kilku godzin.

Siara bydlęca jest całkowicie bezpieczna, w odróżnieniu od mleka zawiera tylko śladowe ilości laktozy, dlatego jest dobrze tolerowana przez osoby z nietolerancją laktozy (nietolerancja mleka).

Witamina C
Korzystne działanie witaminy C na zdrowie człowieka jest bardzo dobrze znane i udokumentowanie. Między główne plusy zaliczamy jej korzystny wpływ na obniżenie poziomu zmęczenia i wyczerpania, wspieranie prawidłowej funkcji układu odpornościowego, pozytywny wpływ na normalną pracę układu nerwowego i ochronę komórek ciała ludzkiego przed oksydującym stresem.

frame-scrollup