Kvet
Tibet DETOX Caps

Tibet DETOX Caps | 60 kapsułek

60,83 zł
69,95 zł z VAT
Dostępność  Na magazynie
Ilość
ks+-
GlutenFree
Vegan
TibetOriginal

Czysto naturalny produkt medycyny himalajskiej do oczyszczania organizmu oraz wspomagania trawienia i wydalania.
- suplement diety -

Kapsułki roślinne zawierają unikalną mieszankę naturalnych ekstraktów, które działają jako przeciwutleniacze i pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby, przewodu pokarmowego i dróg moczowych.  Są one często stosowane zwłaszcza w dietach detoksykacyjnych i redukcyjnych oraz w celu odżywienia organizmu po długiej zimie.

Składniki naturalne zawarte w Tibet Detox mają następujące korzyści dla ludzkiego zdrowia:

  • Pomagają w oczyszczaniu organizmu, wspierają prawidłowe trawienie, wydalanie i perystaltykę jelit.
  • Wspomagają prawidłowe funkcjonowanie wątroby, przewodu pokarmowego i dróg moczowych.
  • Pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i glukozy we krwi.
  • Działa jako przeciwutleniacz.
  • Wspomaga prawidłowy stan skóry, kości i stawów.

Tibet Detox nie jest odpowiedni dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, jak również dla osób odwodnionych i cierpiących na osłabienie organizmu.

Skład 1 kapsułki: Ekstrakt z owoców migdałecznika chebułowca (Terminalia chebula - Haritaki) 100 mg, ekstrakt z owoców migdałecznika bellirica (Terminalia belerica - Bahera) 100 mg, ekstrakt z owoców liściownika garbnikowego (Phyllanthus emblica - Amla) 100 mg, kapsułka roślinna (HPMC), ekstrakt z nasion cykorii (Cichorium intybus - Kasni) 50mg, ekstrakt z liści tamaryszku francuskiego (Tamarix gallica - Jhavuka) 30mg, ekstrakt z korzenia kaparów ciernistych (Capparis spinosa - Himsara) 30mg, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2x dziennie.

Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia. Nie jest odpowiedni dla kobiet ciężarnych i karmiących. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki!

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego, w temperaturze 10–25 °C. Przechowywać poza zasięgiem dzieci.

Masa netto opakowania: 30 g

 

MIGDAŁECZNIK CHEBUŁOWIEC - HARITAKI
Tybetańczycy nazywają tę roślinę królową medycyny, często nazywana jest też "owocem Buddy" lub "czarodziejskim owocem".  Jedna z legend mówi, że Haritaki powstała z kropli Amritu, nektaru wiecznego ziarna, który spadł na Ziemię z nieba. Ma szerokie zastosowanie i jest znany z kompleksowego działania. W starożytnym języku sanskryckim, Haritaki oznacza "wolny od wszelkich chorób". To właśnie powód, dla którego mieszkańcy Azji zażywają Haritaki, gdy tylko dokuczają im różne problemy zdrowotne.

W medycynie ludowej regionu Himalajów, Haritaki jest stosowany na wiele dolegliwości, zwłaszcza jako pomoc przy problemach z układem pokarmowym. Także współczesna medycyna zaczyna w większym stopniu wykorzystywać Heritaki; zbadano na przykład jego działanie antybakteryjne przeciwko Helicobacter pylori, co pośrednio przyczyniałoby się do gastroprotekcji i profilaktycznej ochrony przed zapaleniem żołądka, infekcjami i wrzodami żołądka.

MIGDAŁECZNIK BELLIRICA – BAHERA/BIBHITAKI
Bahera jest jednym z trzech składników tradycyjnej ajurwedyjskiej mieszanki leczniczej Triphala.  Ma pozytywny wpływ na trawienie, wydalanie i perystaltykę jelit. Jest naturalnym przeciwutleniaczem i pomaga utrzymać prawidłowe funkcjonowanie wątroby.

Korzystnie wpływa na czynność przewodu pokarmowego, zwłaszcza na perystaltykę jelit. Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i glukozy we krwi, wspierając w ten sposób cały układ sercowo-naczyniowy. Ma również pozytywny wpływ na sprawność umysłową i pomaga zredukować stres. W medycynie ajurwedyjskiej łagodne naturalne środki przeczyszczające są stosowane od wieków w przypadku przewlekłych zaparć, ponieważ poprawiają one ruchy jelit, a tym samym stymulują regularne wypróżnianie się, jednocześnie usuwając niestrawione jedzenie i toksyny z przewodu pokarmowego. 

CYKORIA ZWYCZAJNA - KASNI
Korzeń cykorii jest jednym z tradycyjnych ziół stosowanych w celu wsparcia funkcjonowania wątroby i jelit, a takie działanie, jak również korzyści z obniżenia poziomu glukozy we krwi, zostały potwierdzone przez współczesne badania naukowe. Ma również pozytywny wpływ na serce i układ naczyniowy.

W medycynie tradycyjnej cykoria jest także zalecana dla osób o bardzo wrażliwym żołądku, została również zbadana skuteczność ekstraktu z cykorii przeciwko niektórym rodzajom bakterii i w leczeniu infekcji przewodu pokarmowego.

Dla prawidłowego przebiegu procesu trawienia ważna jest zawartość inuliny i fruktooligosacharydów, które są w istocie błonnikiem pokarmowym opornym na trawienie i wchłanianie w jelicie cienkim, w związku z czym praktycznie w niezmienionej postaci docierają do jelita grubego, gdzie pod wpływem bakterii podlegają fermentacji. Konsekwencją tego jest zwiększenie całkowitej objętości stolca i obniżenie jego pH, co korzystnie wpływa na stan zdrowia błony śluzowej jelit. Inulina i fruktooligosacharydy mają również istotny efekt prebiotyczny, działają jako rodzaj substratu sprzyjającego namnażaniu się bakterii probiotycznych, takich jak bifidobakterie czy laktobakterie. Dzięki temu łagodzą niektóre problemy trawienne i usprawniają proces trawienia.

 

Efekt prebiotyczny promujący wzrost mikroorganizmów probiotycznych skutkuje również poprawą odporności.

Fruktooligosacharydy są związkiem, który pobudza wydzielanie substancji zwanych hormonami sytości (takich jak peptyd PYY czy inkretyny). Konsekwencją tego jest wyraźnie odczuwalne zmniejszenie apetytu, co powoduje automatyczną redukcję spożycia energii. Produkty zawierające fruktooligosacharydy są zatem odpowiednie do optymalnego dostosowania metabolizmu w dietach redukcyjnych.

TAMARYSZEK FRANCUSKI – JHAVUKA
Ten naturalny przeciwutleniacz jest stosowany głównie do oczyszczania organizmu i wspierania prawidłowej pracy wątroby. Antyoksydanty zwalczają w organizmie niepożądane skutki działania szkodliwych wolnych rodników pochodzących ze środowiska.

W medycynie ludowej tamaryszek jest stosowany głównie w obszarze układu krwionośnego. Wspomaga produkcję hemoglobiny i pomaga w oczyszczaniu krwi.

Tamaryszek wzmacnia również odporność psychiczną organizmu i jest stosowany do wspierania dobrego samopoczucia psychicznego.

KAPAR CIERNISTY – HIMSARA
Capparis spinosa jest znany przede wszystkim ze swojego korzystnego wpływu na funkcjonowanie wątroby i zdolności do poprawy apetytu.

Substancje toksyczne wywierają negatywny wpływ głównie na komórki miąższu wątroby. Chodzi o wpływ alkoholu, narkotyków, leków, środków antykoncepcyjnych, obcych substancji obecnych w spożywanych przez nas pokarmach i inne wpływy środowiska.

Ostatnio także współczesna medycyna zaczęła badać korzystane działanie kaparów na prawidłowe funkcje trawienia, perystaltykę jelit i brak apetytu.

AGREST INDYJSKI – AMLA/AMALAKI
Malutkie owoce indyjskiej rośliny Phyllanthus emblica nazywane są niebiańskim owocem lub agrestem indyjskim. Zajmują one szczególne miejsce w systemie medycyny ajurwedyjskiej, a w regionie Himalajów są często wykorzystywane do ogólnej regeneracji organizmu, wspomagania trawienia i w dolegliwościach wątroby.

 

frame-scrollup