Kvet
GOJI suszone jagody BIO

GOJI suszone jagody BIO | 500 g

55,51 zł
63,84 zł z VAT
Dostępność  Na magazynie
Ilość
ks+-
BIO
RAW
GlutenFree
Vegan

Duże i smaczne suszone jagody kolcowoju chińskiego wyhodowane w czystym środowisku Wyżyny Tybetańskiej.
- żywność - 

Jagody HIMALYO GOJI PREMIUM są zbierane na Wyżynie Tybetańskiej, gdzie są narażone na intensywne działanie słońca i surową siłę natury. Tak samo jak większość owoców, które dojrzewają w dużych wysokościach nad poziomem morza i w czystym środowisku, również nasze jagody charakteryzuje unikatowa moc i wysokie stężenie substancji odżywczych. Są po prostu wyjątkowe i wśród innych powszechnie dostępnych owoców nie mają sobie równych. 

Jest rzeczą oczywistą, że jagody są niesiarkowane, w ich czystej, naturalnej formie.

Owoce kolcowoju były w tradycyjnej medycynie chińskiej używane szczególnie w postaci nalewki w celu przedłużenia życia. W regionie Himalajów są jagody goji od niepamiętnych czasów nazywane „owocami długowieczności”, „owocami nieśmiertelności” lub „sekretem urody i wiecznej młodości”.

Skład: 100% suszone jagody kolcowoju chińskiego.

Zalecane dawkowanie: 30 g (2 garści) suszonych jagód dziennie.

Ostrzeżenie: Przechowywać w temperaturze do 25 °C, w miejscu z dala od bezpośrednich promieni słonecznych. 

Porovnání
marchew 210
jabłko 219
kapusta 295
ziemniaki 300
kalafior 385
cebula 450
grejpfrut 495
czereśnie 670
papryka czerwona 710
winogrona czerwone 739
pomarańcz 750
awokado 782
awokado 840
brokuł 850
śliwki 949
truskawki 1 540
czosnek 1 939
maliny 2 400
granat 3 307
czarne jagody 4 460
śliwki suszone 5 770
czekolada mleczna 6 740
jeżyny 7 700
czekolada deserowa 13 120
GOJI 59 930

ORAC

Oxygen Radical
Absorbance Capacity

to standardowy test zaprojektowanym w celu pomiaru działania przeciwutleniaczy w żywności, która chroni organizm ludzki przed stresem oksydacyjnym.

marchew 210
jabłko 219
kapusta 295
ziemniaki 300
kalafior 385
cebula 450
grejpfrut 495
czereśnie 670
papryka czerwona 710
winogrona czerwone 739
pomarańcz 750
awokado 782
awokado 840
brokuł 850
śliwki 949
truskawki 1 540
czosnek 1 939
maliny 2 400
granat 3 307
czarne jagody 4 460
śliwki suszone 5 770
czekolada mleczna 6 740
jeżyny 7 700
czekolada deserowa 13 120
GOJI 59 930
Fotografie trhaní plodů goji v keře v Tibetu pro Himalyo. Příprava čaje ze sušených plodů GOJI od Himalyo.

 

Jagody goji są powszechnie zaliczane między żywność superfood. Jej definicja nie jest ustalona, jednak ogólnie jest rozumiana jako żywność bogata w składniki odżywcze, witaminy, minerały, błonnik, antyoksydanty i składniki odżywcze pochodzenia roślinnego.

Tradycyjna medycyna chińska
Owoce kolcowoju były w tradycyjnej medycynie chińskiej używane szczególnie w postaci nalewki w celu przedłużenia życia. W regionie Himalajów są jagody goji od niepamiętnych czasów nazywane „owocami długowieczności”, „owocami nieśmiertelności” lub „sekretem urody i wiecznej młodości”.

 

Najwyższej jakości pomarańczowe jagody goji o typowym słodkim smaku można spotkać szczególnie na terenie Chin i Mongolii, gdzie są również obficie spożywane i są nieodłącznym elementem diety miejscowych.  Rdzenni mieszkańcy tych obszarów również dożywają sędziwego wieku oraz dysponują nadzwyczajną dawką energii, nawet w późnych latach życia.

Niezliczone badania kliniczne zajmowały się wpływem kolcowoju chińskiego na ludzki organizm. Dla przykładu, w Stanach Zjednoczonych w ciągu lat 2008-2009 łącznie przeprowadzono 5 randomizowanych badań, które dokumentowały wpływ podawania soku z jagód GOJI na stan subiektywny pacjentów, w odróżnieniu od grupy kontrolnej, która otrzymywała placebo. Pacjentom przez okres 14 dni podawano ilość soku odpowiadającą 150 g świeżych jagód. Badanie dotyczyło subiektywnego samopoczucia pacjentów bez istnienia skutków ubocznych.

frame-scrollup