Kvet
Tibet LADY Caps

Tibet LADY Caps | 60 cps

78,66 zł
90,46 zł z VAT
Dostępność  Na magazynie
Ilość
ks+-
TibetOriginal

Stuprocentowo naturalny wyciąg z owoców rokitnika tybetańskiego i żurawiny z kompleksem probiotycznym. Stworzony dla potrzeb kobiet w okolicach intymnych.
- suplement diety -

Większość kobiet w ciągu swego życia spotykają tzw. „choroby kobiece” – choroby urologiczne i ginekologiczne.  W celu unikania ponownego leczenia jest wskazane zapobiegać chorobom i prawidłowo dbać o okolice intymne.

Tibet Lady został opracowany z myślą o specyficznych potrzebach kobiet, zawiera unikatowe zestawienie wyciągów roślinnych z najbardziej jakościowych gatunków żurawiny oraz rokitnika. Składniki te zostały wzbogacone w unikatowy kompleks probiotyczny, który został zaprojektowany specjalnie dla kobiet.

Składniki Tibet Lady przynoszą następujące korzyści dla zdrowia kobiet:

  • działają jak antyoksydanty i mają pozytywny wpływ na ogólny stan organizmu
  • pozytywnie wpływają na zdrowy sen i pomagają zwalczać stres
  • wspierają naturalną odporność organizmu

Skład 1 kapsułki: bio wyciąg z owoców rokitnika tybetańskiego (standaryzowanego na wysoką zawartość omega 3-6-9) 200 mg, wyciąg z owoców żurawiny wielkoowocowej (standaryzowanej na wysoką zawartość proantocyjanidyn PAC) 200 mg, kompleks probiotyczny 5 mg (Lactobacillus acidophillus 1*108 CFU, Bifidobacterium bifidum 1*108 CFU, Lactobacillus plantarum 1*108 CFU, Lactobacillus rhamnosus 1*108 CFU, Lactobacillus fermentum 1*108 CFU, Lactobacillus reuterii 1*108 CFU), kapsułka roślinna (hydroksypropylometyloceluloza), wypełniacz – stearynian magnezu (10 mg).

Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2x dziennie

Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia. Stosowanie suplementu w czasie ciąży lub karmienia piersią należy skonsultować z lekarzem. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej dawki! Przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośrednich promieni słonecznych, w temperaturze 10–25 °C. Przechowywać poza zasięgiem dzieci.

Masa netto pakietu: 30 g 

 

Rokitnik tybetański
Rodzimy gatunek rokitnika jest od tysięcy lat używany w medycynie ajurwedyjskiej i tybetańskiej oraz często jest nazywany rośliną przyszłości. Owoce rokitnika były w regionie Himalajów obficie używane szczególnie w celu wsparcia odporności, prawidłowej pracy układu trawiennego oraz eliminowania zmęczenia i osłabienia.

Nowoczesna medycyna coraz częściej stosuje te super-owoce, bowiem rokitnik wspomaga nie tylko pracę układu odpornościowego i układu krwionośnego, działa również antyoksydacyjnie oraz pozytywnie wpływa na ogólny stan organizmu.

Żurawina wielkoowocowa 
(standaryzowana na wysoką zawartość proantocyjanidyn PAC)
Żurawina jest dzięki swym korzystnym działaniom znana już od niepamiętnych czasów. Regularne stosowanie żurawiny jest zalecane w przypadku nawracających infekcji układu moczowego i zakażeń cewki moczowej.
Nowoczesna medycyna również dostrzega korzyści żurawiny i często ją stosuje. 
Owoce żurawiny wielkoowocowej także zawierają substancje o działaniu antyoksydacyjnym, które ograniczają produkcję szkodliwych wolnych rodników w tkankach. 
 

 

Ponadto żurawina wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego i wzmacnia ogólną odporność organizmu.

Bakterie Lactobacillus
Dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego istotna jest optymalna praca flory bakteryjnej w jelitach, która chroni ciało przed różnymi chorobami. W dobrym stanie ją utrzymują skuteczne probiotyki, przede wszystkim bakterie Lactobacillus. Lactobacillus to bakterie kwasu mlekowego, które osadzają się w układzie pokarmowym, co pozytywnie wpływa na środowisko flory bakteryjnej jelit. 

Oprócz flory bakteryjnej jelit bakterie Lactobacillus stanowią część śluzowej flory pochwowej kobiet w okresie rozrodczym. Chodzi o mieszankę bakterii Lactobacillus, która bywa nazywana pałeczką Döderleina. Bakterie te produkują kwaśne środowisko pochwy za pomocą fermentacji glikogenu z rozkładających się tkanek nabłonkowych na kwas mlekowy. Niskie pH chroni błonę śluzową przed osadzaniem innych mikroorganizmów. Potrafią również produkować H2O2, którym także hamują inne bakterie. W znaczący sposób się więc przyczyniają do utrzymania równowagi ekosystemu pochwy. 

frame-scrollup