Kvet
GOJI 100% sok BIO

GOJI 100% sok BIO | 750 ml

74,03 zł
85,13 zł z VAT
Dostępność  Na magazynie
Ilość
ks+-
BIO
RAW
GlutenFree
Vegan

Eliksir młodości, długowieczności i urody – stuprocentowo naturalny sok z kolcowoju chińskiego. Nierozcieńczony, nie zawiera środki konserwacyjne.
- żywność -

Sok jest starannie wyciskany na zimno wyłącznie z świeżych, ręcznie zbieranych jagód kolcowoju chińskiego, które dzięki pochodzeniu z obszarów wysokogórskich oraz ekstremalnym warunkom klimatycznym zawierają unikatowe stężenie substancji odżywczych.

Autentyczny kolor i naturalne rozwarstwienie w górnej części butelki wskazują na to, że rzeczywiście chodzi o naturalny produkt w bio jakości i że podczas przetworzenia nie były dodane żadne środki konserwujące, zagęszczacze lub inne składniki wspomagające. Sok ma niezamienny charakterystyczny kolor, ale przede wszystkim wyborowy smak i zapach.

Od 5000 lat tradycyjna medycyna chińska uważa jagody GOJI za „eliksir młodości, długowieczności i urody” i sądzi, że dzięki wysokiej zawartości substancji odżywczych wystarczy stosowanie 25 ml soku dziennie, by osiągnąć pożądanych efektów.

Sok z jagód goji jest odpowiedni dla całej rodziny, również dla dzieci powyżej 3 lat.

Skład: 100% sok z jagód kolcowoju chińskiego w jakości BIO z certyfikatem żywności ekologicznej. 

Zalecane dawkowanie: 25 ml soku dziennie.

Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 5 °C i spożyć w ciągu 30 dni. Nie spożywać bezpośrednio z butelki. Rozwarstwienie soku w razie odstawienia butelki jest zjawiskiem naturalnym, niewpływającym na jakość napoju.

Fotogaleria

Porovnání
marchew 210
jabłko 219
kapusta 295
ziemniaki 300
kalafior 385
cebula 450
grejpfrut 495
czereśnie 670
papryka czerwona 710
winogrona czerwone 739
pomarańcz 750
awokado 782
awokado 840
brokuł 850
śliwki 949
truskawki 1 540
czosnek 1 939
maliny 2 400
granat 3 307
czarne jagody 4 460
śliwki suszone 5 770
czekolada mleczna 6 740
jeżyny 7 700
czekolada deserowa 13 120
GOJI 59 930

ORAC

Oxygen Radical
Absorbance Capacity

to standardowy test zaprojektowanym w celu pomiaru działania przeciwutleniaczy w żywności, która chroni organizm ludzki przed stresem oksydacyjnym.

marchew 210
jabłko 219
kapusta 295
ziemniaki 300
kalafior 385
cebula 450
grejpfrut 495
czereśnie 670
papryka czerwona 710
winogrona czerwone 739
pomarańcz 750
awokado 782
awokado 840
brokuł 850
śliwki 949
truskawki 1 540
czosnek 1 939
maliny 2 400
granat 3 307
czarne jagody 4 460
śliwki suszone 5 770
czekolada mleczna 6 740
jeżyny 7 700
czekolada deserowa 13 120
GOJI 59 930

Porównanie wartości
sensorycznej soków

Na pierwszy rzut oka widać, że, w przeciwieństwie do większości innych soków, sok 100% Himalyo nie jest wytwarzany w drodze zmieszania koncentratu z wodą. Wyjątkowa konsystencja, kolor i smak soków 100% Himalyo jest wyraźnym dowodem na to, że oferujemy sok w niezmienionej naturalnej formie.

Porovnání

Porównanie wartości
sensorycznej soków

Na pierwszy rzut oka widać, że, w przeciwieństwie do większości innych soków, sok 100% Himalyo nie jest wytwarzany w drodze zmieszania koncentratu z wodą. Wyjątkowa konsystencja, kolor i smak soków 100% Himalyo jest wyraźnym dowodem na to, że oferujemy sok w niezmienionej naturalnej formie.

Fotografie trhaní plodů goji v keře v Tibetu pro Himalyo. Příprava čaje ze sušených plodů GOJI od Himalyo.

 

Jagody goji są powszechnie zaliczane między żywność superfood. Jej definicja nie jest ustalona, jednak ogólnie jest rozumiana jako żywność bogata w składniki odżywcze, witaminy, minerały, błonnik, antyoksydanty i składniki odżywcze pochodzenia roślinnego.

Tradycyjna medycyna chińska

Owoce kolcowoju były w tradycyjnej medycynie chińskiej używane szczególnie w postaci nalewki w celu przedłużenia życia. W regionie Himalajów są jagody goji od niepamiętnych czasów nazywane „owocami długowieczności”, „owocami nieśmiertelności” lub „sekretem urody i wiecznej młodości”.

 

Najwyższej jakości pomarańczowe jagody goji o typowym słodkim smaku można spotkać szczególnie na terenie Chin i Mongolii, gdzie są również obficie spożywane i są nieodłącznym elementem diety miejscowych.  Rdzenni mieszkańcy tych obszarów również dożywają sędziwego wieku oraz dysponują nadzwyczajną dawką energii, nawet w późnych latach życia.

Niezliczone badania kliniczne zajmowały się wpływem kolcowoju chińskiego na ludzki organizm. Dla przykładu, w Stanach Zjednoczonych w ciągu lat 2008-2009 łącznie przeprowadzono 5 randomizowanych badań, które dokumentowały wpływ podawania soku z jagód GOJI na stan subiektywny pacjentów, w odróżnieniu od grupy kontrolnej, która otrzymywała placebo. Pacjentom przez okres 14 dni podawano ilość soku odpowiadającą 150 g świeżych jagód. Badanie dotyczyło subiektywnego samopoczucia pacjentów bez istnienia skutków ubocznych.

frame-scrollup